Hoe kan ik zelf Bijbelstudie doen?

 

Het Woord van God is Licht en Leven 

Johannes 1:1-4      1 Johannes 1:1-3

_________________

 Gods woord houdt altijd stand. Het doorstaat de storm van onze vragen en twijfels. Het blijft staan, als alles om ons heen wankelt. De rijkdom die er in te vinden is, is onuitputtelijk. Het getuigt van Christus, die het leven en de onvergankelijkheid aan het licht gebracht heeft. 

 

Hieronder vind je de eerste brochure in de reeks Begrijp je wat je leest? Er wordt onder andere ingegaan op belangrijke vragen die je stelt aan de tekst: wie, wat, waar, wanneer en waarom? De inhoud van de brochure is iets breder dan het ‘hoe’ van Bijbellezen en kan je ook op weg helpen om een grote lijn in de Bijbel te gaan zien. In het vervolg van de brochurereeks wordt die verder uitgewerkt.

01 Hoe lees ik de Bijbel? – Inleiding

Hieronder vind je de zesde brochure van Begrijp je wat je leest? Hierin wordt kort het principe van Strong’s numbers uitgelegd, wat het voor iedereen – met of zonder kennis van de grondtaal – mogelijk maakt om woorden in het Grieks of Hebreeuws op te zoeken. In deze brochure wordt de studie gedaan aan de hand van de Blue Letter Bible, maar het principe kan voor elke concordantie of website gebruikt worden. 

06 Hoe lees ik de Bijbel? – Bijbelstudie doen

Er zijn online handige websites en programma’s te vinden die je kunnen helpen bij het lezen en onderzoeken van de Bijbel.

Nederlandstalig

Statenvertaling concordantie 

ISA3 / Scripture4all

Engelstalig 

Blue Letter Bible  

Bible Hub

ISA3 / Scripture4all

e-Sword